Kies jij je droom locatie of kies jij de beste locatie?

Je leest de titel en denkt vast: “Dat is toch precies hetzelfde”. Nou niets is minder waar. Een droomlocatie kan enorm onhandig zijn en de beste locatie hoeft niet direct de locatie van jouw dromen te zijn. Jouw droomlocatie kan bijvoorbeeld in het hartje van Friesland liggen terwijl al jouw gasten uit limburg komen. Ik hoop dat je snap dat dat niet zo handig is. Daarnaast moet je locatie voldoende ruimte bieden en afhankelijk van hoe goed jouw organisatie skills zijn kun je het beste kiezen voor een locatie die een beetje ervaring hebben met het type evenement dat jij wilt organiseren. Al met al, is het kiezen van een evenementenlocatie nog niet zo gemakkelijk. In deze blog geef ik jou een aantal tips waarmee jij niet alleen je droom locatie kan boeken, maar ook de beste locatie kunt uitkiezen.

 

Geografische factoren

Zoals gezegd is het van groot belang dat je locatie goed te bereiken is voor al je gasten. Dit betekent niet alleen dat ze er kort voor moeten rijden, maar ook dat de locatie goed te bereiken is via het openbaar vervoer, met de auto en natuurlijk met de bus. Breng van te voren in kaart hoe mensen naar je locatie willen komen en kies vervolgens de beste locatie uit. Komen de meeste mensen met de trein? Dan is het verstandig om dichtbij het station te zitten. Wanneer je niet wilt dat mensen te ver hoeven te reizen en je wilt dat er zoveel mogelijk mensen op je evenement of feest afkomen, dan is er een hele simpele manier waarop jij je feestlocatie kunt uitkiezen. Je brengt hiervoor in beeld waar de meeste gasten vandaan komen en markeert de woonplaatsen van deze mensen op een kaart van Nederland. Vervolgens span je een aantal rode draadjes tussen deze prikkers en kijk je waar het meeste touwtjes kruisen. Dat is de beste plaats voor jouw volgende feest of evenement en de beste geografische feestlocatie.

Hygiene

Maar weinig mensen houden er rekening mee, maar hygiëne is één van de meest belangrijke factoren wanneer je een locatie uitkiest. 9 van de tien keer wordt een locatie namelijk niet alleen beoordeeld op hoe mooi de locatie is, maar vooral op hoe schoon de locatie is. Kies dus een locatie met zichtbaar schone toiletten.

Succes

Ik wens je ontzettend veel succes met het uitzoeken van de allerbeste locatie voor jouw volgende feest of evenement en weet zeker dat het met de tips uit deze blog moet gaan lukken.