Bent u opzoek naar een informele of formele locatie voor uw bedrijfstraining, cursus, opleiding of workshop maar heeft u geen idee waar u op moet letten? In deze blog komen verschillende punten aan bod die belangrijk zijn bij het uitkiezen van de juiste trainingslocatie voor uw bedrijf. Er zijn veel verschillende punten waar u rekening mee moet houden. Denk hierbij onder andere aan soort training, bereikbaarheid en faciliteiten van de locatie. Het is belangrijk dat u een inspirerende locatie vindt waar het resultaat van de training het beste is.

Soort training

Er zijn natuurlijk verschillende soorten trainingen zoals een bedrijfstraining, cursus, opleiding of workshop. Daarnaast kunnen deze trainingen zowel informeel als formeel zijn. Het is belangrijk dat de trainingslocatie aansluit bij de soort training die gegeven gaat worden. Zo kan het zijn dat u voor een opleiding en formelere locatie wilt dan bijvoorbeeld een workshop. Het is daarom belangrijk dat u van tevoren goed nadenkt over de sfeer van de training.

Bereikbaarheid

Een ander belangrijk punt is de bereikbaarheid van de trainingslocatie. Voor uw personeel is het natuurlijk van belang dat ze goed bij de locatie kunnen komen. Als uw bedrijf in Friesland zit is het niet handig om een locatie in Zuid Limburg te kiezen. Daarnaast moet u ook rekening houden of degene met het openbaar vervoer of met de auto komt. Niet alle locaties zijn bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Denk daarom van te voren na over de bereikbaarheid van de locatie en de vervoersmiddelen van de deelnemers.

De faciliteiten van de trainingslocatie

De trainingslocatie moet verschillende faciliteiten hebben om uw training tot een succes te maken. Zo is het verstandig om van tevoren bij verschillende locaties te vragen welke faciliteiten ze allemaal hebben. Denk hierbij aan een beamer, geluidsinstallatie, projectiescherm etc. Daarnaast kan het bij een meerdaagse training handig zijn als er ook overnacht kan worden.